Presentation av kandidat nr. 2 till Kommunfullmäktige

Namn: Per Bengtsson
Ålder: 73

Jag är idag pensionär. Under större delen av min yrkesverksamma tid hade jag ledande befattningar i företag inom Svensk basindustri. År som gett mig värdefulla erfarenheter, nationellt som internationellt, i utveckling och omdaning av stora organisationer. Erfarenheter som kan vara av intresse även för Hedemora kommun.

Jag kandiderar till kommunfullmäktige för Kommunlistan för att jag anser att Hedemora kommun har stor potential att utvecklas positivt och att skapa framtida tillväxt genom ett förbättrat företagsklimat och en mer väl avvägd balans i resurstilldelningen mellan Centralorten och Landsbygden. Jag vill att Hedemora skall vara en levande kommun i alla sina delar, och den resan måste ta sin början snarast.
Som Pensionär har man ingen fritid, men väl tid. Mina intressen är många, förutom familj och taxen Ricko, bl.a. jakt och fiske, fåglar, fotografering, husbygge och trädgården för att nämna några. Jag vill också lära mig så mycket som möjligt om vår kommun Hedemora.

För mig är det viktigt med goda uppväxtförutsättningar för våra barn och unga, bra stöd till barnfamiljer och personer med funktionsnedsättningar, bra boendeformer för alla åldersgrupper och en bra äldreomsorg, oavsett om man bor i Centralorten eller på Landsbygden. För att kunna erbjuda detta krävs ekonomisk tillväxt. Tillväxt skapas av alla våra lokala företagare och företag och deras anställda därför kommer jag att aktivt arbeta för ett rejält förbättrat näringslivsklimat. Hedemora behöver ett näringslivsklimat värt namnet!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *